Veel gestelde vragen (FAQ)

De aanschaf van kunststof kozijnen is voor veel mensen een grote ingreep. Wij begrijpen dat u vragen heeft. Door ons dagelijkse werk weten we natuurlijk met wat voor vragen klanten vaak zitten. Daarom hebben we wat veel gestelde vragen verzameld en hier alvast beantwoord.
Voor een goed en volledig advies is het echter altijd verstandig om een afspraak te maken met één van onze adviseurs.

Wat kosten kunststof kozijnen?

Op internet zwerven allerlei prijzen, vaak zeer laag om interesse te wekken. Onze adviseurs bezoeken de klant altijd zodat zij een goede indruk van de situatie kunnen krijgen en een exacte prijs op maat kunnen geven naar aanleiding van de wensen van de klant. Uiteraard geeft de adviseur tijdens het gesprek advies. Het adviesgesprek met één van onze adviseurs is altijd gratis.

Waar moet ik op letten bij de kwaliteitsverschillen bij kunststof kozijnen?

Bij kunststof kozijnen heb je duidelijke en minder duidelijke verschillen. Prijs-kwaliteit is vaak goed zichtbaar.
Voldoende isolerende kamers is van belang, net zoals de goede stalen versteviging, dit zijn punten waarop bij goedkopere kozijnen vaak bespaard wordt.
In eerste instantie is minder goed zichtbaar of de kozijnen weekmakers bevatten. Weekmakers verdampen na een aantal jaar en zorgen voor verkleuring van de kozijnen.
Wij werken alleen met profielen van Schüco, het A-merk in Europa. Hoge kwaliteit, geen weekmakers en zeer goed isolerend.

Hoe maak ik kunststof kozijnen schoon?

Gebruik een zachte spons of doek en een emmer lauwwarm water (met eventueel een beetje allesreiniger erin). Was hiermee de kozijnen.
Droog ze even na met een schone, zachte doek.
Gebruik nooit een schuurspons of borstels. Hiermee krijg je krassen in de toplaag van de kozijnen. Gebruik ook geen agressieve schoonmaakmiddelen in het water. Dit kan ook de toplaag van de kozijnen aantasten.

Kan ik zelf de kunststof kozijnen monteren?

Uiteraard kan er voor gekozen worden om de kozijnen bij ons te bestellen en ze zelf te monteren. Qua garantie is dit niet verstandig.
Wij geven 10 jaar garantie op de montage van de kozijnen omdat wij altijd met vakmensen werken. Een grote zorg minder.

Kan ik subsidie krijgen bij de aanschaf van kunststof kozijnen?

Standaard is de ISDE subsidie. Diverse gemeentes hebben een eigen subsidie. Regelmatig wordt de indruk gewekt dat de subsidie bedragen zeer hoog zijn. Laat u hierover goed informeren want, met uitzondering van het aardbevingsgebied, is het niet zo dat bijvoorbeeld 50% van de kosten gedekt kunnen worden met subsidies. De ISDE subsidie voor HR++ glas is in 2024 € 23,00 per m2. Bij Triple glas is dit € 65,50 per m2.

Moet ik kiezen voor HR++ glas of voor Triple glas?

Triple glas is qua isolatie iets beter maar uiteraard ook duurder. Bij grote oppervlakten raden wij HR++ glas aan aangezien het gewicht dan een grote invloed krijgt. Aandachtspunt is dat HR++ het geluid van buiten beter isoleert dan Triple glas.

Zijn kunststof kozijnen veiliger dan houten kozijnen?

Ja kunststof kozijnen zijn veiliger dan houten kozijnen. Kunststof kozijnen zijn heel moeilijk kapot te maken met inbraak gereedschap.
De scharnieren van de ramen zitten altijd aan de binnen zijde en het hang- en sluitwerk wordt geleverd met het politiekeurmerk.
Onze cilinders zijn uitgevoerd met anti-kerntrek beveiliging waardoor ze voldoen aan het SKG*** keurmerk.

Wat is de garantie op kunststof kozijnen?

Wij geven 10 jaar garantie op kleur echtheid en de montage van de kozijnen. Op het hang- en sluitwerk geven wij 2 jaar fabrieksgarantie bij normaal gebruik.

Hoe ziet het traject bij de aanschaf van kunststof kozijnen er uit?

Allereerst komt één van onze adviseurs bij u langs voor een advies gesprek en eventueel een prijs op maat. Als u er met de adviseur uit komt wordt de order door gestuurd naar de werkvoorbereiding. Onze inmeter komt bij u langs om de kozijnen exact in te meten. Hierna worden de kozijnen in onze fabriek gemaakt. Aangezien wij alles in eigen hand hebben kan het hele traject, afhankelijk van de gekozen kleuren, binnen 8 weken doorlopen zijn.

Waarom zit Ma-Ku Kunststoftechniek in Duitsland?

Wij zijn officieel Schüco partner. Aangezien Schüco een Duits bedrijf is maakt het de lijntjes een stuk korter doordat we net over de grens zitten. De communicatie met Schüco en de leveringen van de profielen loopt zo perfect.

Waarom draaien kunststof kozijnen naar binnen?

Het grote voordeel van de ramen die naar binnen draaien, is dat je deze ook kunt kiepen, door een raam op de kiepstand te zetten kun je een ruimte goed ventileren, hierdoor heb je geen ventilatierooster nodig. Een ander groot voordeel is dat je de ramen van binnenuit kunt wassen.

Mag je boren in kunststof kozijnen?

Nee, kunststof kozijnen zijn voorzien van staalversteviging in een afgesloten luchtdichte kamer. Bij het doorboren van deze kamer kan er na een tijd roestvorming ontstaan, wat gevolgen heeft voor de kwaliteit van een kunststof kozijn. Wij raden het daarom af om te boren in kunststof kozijnen.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van kunststof kozijnen?

Isolatie: bestaat het profiel uit meerdere kamers waardoor de isolatie beter is.
Levensduur: wat is de te verwachten levensduur van de kozijnen.
Weekmakers: bevat het kunststof weekmakers? Dit heeft een zeer slechte invloed op de kwaliteit op langere termijn.
Aanbetaling: door geen aanbetaling te betalen heeft u de garantie dat u geen geld kwijt bent bij onverwachte omstandigheden.
Prijs: zoals vaak gezegd, als het aanbod te mooi is om waar te zijn dan is dat vaak ook zo.

Als uw vraag hier niet bij staat is dat natuurlijk geen probleem. Neemt u contact met ons op via het contactformulier en wij zullen uw vragen zo snel als mogelijk beantwoorden.

Facebook
YouTube
Instagram
Scroll naar boven